Άνοιξε πέτρα να ...κρυφτεί την πιάσαν για ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ

Άνοιξε πέτρα να ...κρυφτεί την πιάσαν για ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ

Σαν ωρολογιακή βόμβα έσκασε προ ημερών στα χέρια του Προέδρου της ΟΔΕ Κ. Καραμάνη η αποκάλυψη-καταγγελία των εκπροσώπων φοιτητών της ΠΑΣΠ στη Σύγκλητο του Ο.Π.Α. σχετικά με τους λόγους παραίτησης της Επίκουρης Καθηγήτριας, Ολίβιας Κυριακίδου από μέλος ΔΕΠ της ΟΔΕ τον Οκτώβριο του 2017. Η αποκάλυψη αυτή έφερε ουσιαστικά στο φως την κακοδιοίκηση και τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί η ομάδα Καραμάνη μετατρέποντας ένα ιστορικό Τμήμα σε προσωπικό φέουδο.
Η αποκάλυψη πως η Ολίβια Κυριακίδου κατηγορείται για ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ξένων επιστημονικών εργασιών, τις οποίες δημοσίευε ως δική της προσωπική έρευνα προκειμένου να “χτίζει” το επιστημονικό της βιογραφικό για την εξέλιξή της στις ακαδημαϊκές βαθμίδες, άφησε άφωνη όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου μας.
Άπαντες οι εμπλεκόμενοι έτρεξαν να κρυφτούν μαζί με τις ευθύνες τους, πίσω από την παραίτηση της Κυριακίδου χωρίς να αναζητήσουν ως όφειλαν, το αν ευσταθούσαν οι φήμες περί ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ.
Η ομάδα Καραμάνη δέχτηκε καίριο πλήγμα ηθικής και όχι μόνο, διάστασης, και όσο και αν προσποιείται ότι απλά ..βρέχει, είναι υποχρεωμένη να απολογηθεί για το διασυρμό που υπέστη το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο.
Το επιχείρημα ότι από τη στιγμή που η Κυριακίδου παραιτήθηκε από μέλος ΔΕΠ το θέμα θεωρείται λήξαν, απευθύνεται μόνο σε κουτόφραγκους. Η συγκεκριμένη λογοκλόπος έχει δημοσιεύσεις και με άλλα μέλη ΔΕΠ, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν για το αν είναι πρωτότυπες. Επιπλέον, η Διοίκηση του Τμήματος έχει συμπεριλάβει στον κατάλογο των προτεινόμενων προς επιλογή διδακτικών συγγραμμάτων ακαδημαϊκού έτους 2017-18 τα συγγράμματά της, τα οποία πλέον αμφισβητείται το αν και κατά πόσο είναι δική της επιστημονική δουλειά. Τέλος, θα πρέπει να αναζητηθούν οι ποινικές της ευθύνες για το ότι απέκρυψε τις δημοσιεύσεις περί ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ όταν υπέβαλε τον Ιανουάριο του 2017, την αίτηση για την εξέλιξή της στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την καταγγελία κατά της Ολίβιας Κυριακίδου που κατέθεσαν στη Σύγκλητο του Ο.Π.Α. οι εκπρόσωποι φοιτητών της ΠΑΣΠ (αρ.πρωτ. 2164/28-3-2018) σχετικά με το αδίκημα της ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ και την αναζήτηση ευθυνών κατά παντός υπευθύνου ο οποίος συνέδραμε στην εξέλιξή της ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος ΟΔΕ.

Με την έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στις αρχές Οκτωβρίου και για μια περίοδο τριών εβδομάδων γίναμε όλοι μάρτυρες μιας αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς από μεριάς της Ολίβιας Κυριακίδου, Επίκουρης Καθηγήτριας μέχρι εκείνη τη στιγμή, του τμήματος της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Η “αναποφάσιστη” Κυριακίδου τη μια μέρα ανακοίνωνε στο Αμφιθέατρο πως τις διαλέξεις των μαθημάτων «Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων» και «Οργανωσιακή Συμπεριφορά» θα τις αναλάβουν οι διδακτορικοί φοιτητές της και την επόμενη μέρα αναθεωρούσε και δήλωνε πως θα διδάξει η ίδια κανονικά όπως ακριβώς αναγραφόταν και στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι φήμες όλη αυτή την περίοδο είχαν οργιάσει σχετικά με το τι εξωθούσε την Ο. Κυριακίδου σε αυτή την ασυνάρτητη συμπεριφορά.
Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει όμως πως μια, πολλά υποσχόμενη, διδάσκουσα και σημαίνον στέλεχος της πλευράς Καραμάνη η οποία ανέμενε την περίοδο αυτή την εξέλιξή της στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας τα βρόντηξε όλα και πήγε για…χόρτα!!!
Ο γρίφος λύθηκε εκεί περί τα τέλη Οκτωβρίου όταν και πάλι σε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, κυκλοφόρησε έντονα η πληροφορία πως η Ο. Κυριακίδου υπέβαλε την παραίτησή της από μέλος ΔΕΠ του τμήματος ΟΔΕ προϊούσης της διαδικασίας εξέλιξής της στη βαθμίδα της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας!!!. Δυστυχώς όμως, η, υπό τον Κ. Καραμάνη, Διοίκηση του τμήματος δεν θεώρησε επιβεβλημένο σύμφωνα με την ακαδημαϊκή δεοντολογία να ενημερώσει την Πανεπιστημιακή Κοινότητα σχετικά με την παραίτηση της Ο. Κυριακίδου. Την ίδια στάση κρυψίνοιας επέδειξε ακόμη και όταν, ως εκπρόσωποι Φοιτητών με έγγραφη αίτησή μας ζητήσαμε να μας πληροφορήσει για τους λόγους που κρύβονται πίσω από την παραίτηση της Ο. Κυριακίδου. Συγκεκριμένα με το, υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 3636/25-10-2017, έγγραφό μας απευθύναμε ερώτηση:
"..προς κάθε θεσμικά υπεύθυνο του Τμήματος ΟΔΕ αν η κυρία Κυριακίδου έχει υποβάλλει παραίτηση από μέλος ΔΕΠ του Τμήματος αφήνοντας βασικό μάθημα κατεύθυνσης χωρίς καθηγητή. Θέλουμε επιτέλους μια ΣΑΦΗ απάντηση. Σε περίπτωση που όντως ισχύουν οι φήμες περί παραίτησης που διακινούνται εδώ και καιρό στους διαδρόμους του Πανεπιστημίου οφείλουμε να γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή. Υπάρχει άραγε Διοίκηση στο Τμήμα που έχει τη διάθεση να τοποθετηθεί με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια;"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

No comments :